Awards

wep-awards-3-medals-2016 wep-awards-3-medals-2016 wep-awards-3-medals-2016

WINE EXPO POLAND AWARDS to międzynarodowy konkurs win, który pozwoli Państwu zbudować swoją markę i podkreślić jakość Państwa win w Polsce i za granicą.

Konkurs jest otwarty nie tylko dla wystawców biorących udział w targach WINE EXPO POLAND, ale także dla producentów i dystrybutorów, którzy chcieliby zaprezentować i zmierzyć jakość swoich produktów dostępnych już na polskim rynku, a także tych jeszcze nieznanych.

Podwójna ocena

Innowacyjną cechą wyróżniającą konkurs WINE EXPO POLAND AWARDS na tle pozostałych konkurencji jest zaangażowanie dwóch grup jurorów, którzy oceniając konkursowe wina przyznają dwie odrębne nagrody: jury profesjonalne, w którego skład wchodzą uznani eksperci z branży winiarskiej, będzie oceniać wina według międzynarodowych standardów; drugie jury składajace się z konsumentów niezwiązanych z branżą przyznaje odrębną nagrodę.

Koncepcja podwójnej nagrody ma ogromne znaczenie w kraju jakim jest Polska, gdzie dynamika smaku bardzo szybko się zmienia. Opinia zarówno profesjonalistów, jak i konsumentów pozwoli na lepsze zrozumienie zasad panujących na polskim rynku.

W przypadku gdy obydwie komisje sędziowskie wyłonią to samo zwycięskie wino, przyznana będzie dodatkowa nagroda, tzw. „Trofeum Wine Expo Poland”!

 Ściągnij formularz zgłoszeniowy już dziś i spraw by Twoje wino zwyciężyło!

 Zgłoszenia do konkursu będą przyjmowane wyłącznie do 21 września 2017. Po tym terminie żadne aplikacje nie bedą rozpatrywane.

JURY 2017

Julio-Cesar-Sobrino

Julio Cesar Sobrino (HISZPANIA)

Julio César Sobrino, wybitny znawca win z Hiszpanii, członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, Hiszpańskiego Związku Degustatorów Wina (Unión Española de Catadores) oraz Madryckiego Stowarzyszenia Sommelierów (Asociación Madrileña de Sumilleres), posiadacz certyfikatu WSET, były sommelier warszawskiej restauracji Amber Room, jedynej restauracji w Polsce wyróżnionej przez Wine Spectator symbolem dwóch kieliszków za najlepszą kartę win. Twórca Szkoły DegustacjiContinue Reading

visite site
MarekGalaj

Marek Gałaj (POLSKA)

Socjolog, od trzech dekad związany zawodowo z winem, jest jedną z nielicznych w Polsce osób mogących poszczycić się zarówno praktyczną, jak i teoretyczną wiedzą winiarską oraz doświadczeniem pedagogicznym, także w zakresie szkoleń i prezentacji winiarskich. Absolwent Deutsche Wein Institut w Moguncji, gdzie zdobył najpierw dyplom licencjonowanego doradcy winiarskiego, a następnie wykładowcy DWI. Zajmuje się zawodowoContinue Reading

visite site
KatarzynaFederowicz

Katarzyna Federowicz (POLSKA)

Manager zarządzająca i sommelierka w warszawskiej Restauracji Solec 44. Jest specjalistką ds. budowania wizerunku i promocji w sektorze gastronomii. Absolwentka Pedagogiki i Muzykologii Uniwersytetu Warszawskiego oraz Wine & Spirit Education Trust. Swoje managerskie umiejętności kształtowała prowadząc projekty z zakresu pomocy humanitarnej i kultury. Jako kompozytorka i wokalistka, pasję do muzyki dzieli z pasją do winaContinue Reading

visite site
Janusz-Walczak

Janusz Walczak (POLSKA)

Od roku 2003 profesjonalnie związany z branżą winiarską. Współpracownik periodyków “Magazyn Wino” i “Restauracja”. Doradca firm, organizacji winiarskich, instytucji, prywatnych kolecjonerów. Współwłaściciel małej winnicy w regionie południowosłowackim (przedsięwzięcie niekomercyjne). Pomysłodawca i dyrektor merytoryczny Wine Regions & Vintages.

visite site
Paulo-Esteves

Paulo Esteves (PORTUGALIA)

Prezes Wine Expo Poland, pasjonat win i ich zagorzały promotor w Polsce.

visite site
david-gamtsemlidze

David Gamtsemlidze (GRUZJA)

Właściciel gruzińskiej restauracji Gaumarjos, wielki znawca win, znany wśród miłośników win jako “Król”. David jest królem degustacji, a o winie może mówić bez końca. Jest też zawołanym tamadą, który wygłasza toasty podczas gruzińskiej supry, czyli uczty. Jego toasty są wyjątkowe, często bardzo rozbudowane i długie, co daje słuchaczom możliwość wytchnienia pomiędzy kolejnymi daniami.

visite site
RobertoGuastalla

Roberto Guastalla (WŁOCHY)

Moja pasja do wina urodziła się we Włoszech, gdzie musiałem smakować wino w różnych regionach. Prowadzę restaurację w której rozmawiam z moimi klientami i polecam wina tak, aby pasowały do potrawy, którą wybrali. Staram się przekazać wszystkie możliwe informacje o właściwościach wybranych win i wskazać różne regiony produkcji oraz ich gradacje, smak i zapach. WinaContinue Reading

visite site
Paweł-Grotowski

Paweł Grotowski (POLSKA)

Pasjonat dobrego wina i dobrego smaku, trener z zakresu etykiety i protokołu dyplomatycznego. Długoletni pracownik MSZ, w latach 2005 – 2011 odpowiedzialny w Protokole Dyplomatycznym MSZ za przygotowanie i realizację wizyt na najwyższym szczeblu z udziałem Prezydentów, Premierów i Ministrów, w tym za dobór wina. Od 2003 roku członek Klubu Warszawskiego Klubu Rotariańskiego, organizator charytatywnychContinue Reading

visite site
Karolina-Sitarek

Karolina Sitarek (POLSKA)

Pochodze z Turku w Polsce, ale na stale mieszkam w Wiedniu Jestem dyplomowanym sommelierem, pracuję dla agencji enomarketingowej Stoppervini oraz jako sales i brand manager dla prestiżowych włoskich winnic. Ponadto jestem wspołzalożycielką start up’u vinojobs.it, portalu pracy dla branży winiarkiej we Włoszech. Dodatkowo jestem jurorem w kilku międzynarodowych konkursach takich jak: AWC w Wiedniu, BerlinerContinue Reading

visite site
Sebastian-Bazylak

Sebastian Bazylak (POLSKA)

Zawodowo związany z marketingiem w branży IT. Po godzinach miłośnik wina iod ponad trzech lat autor bloga poświęconego winu Zdegustowany.com, który w roku 2016 został wybrany blogiem roku. O winie pisał dla portali Winicjatywa.pl i Dotrzechdych.pl oraz magazynu Logo. Nie wstydzi się miłości do win różowych, uwielbia wina musujące a jego ulubionym regionem jest DolinaContinue Reading

visite site
Hirotake-Ikeda

Hirotake Ikeda (JAPAN)

Hirotake Ikeda is a JSA (Japan Sommelier Association) certified “Wine Expert” since 2004 and a wine enthusiast who have personally purchased and actually “drunk” no less than 5,000 bottles of wine from all over the world in the last 17 years. He is also known as a fanatic about “natural” wine. Owner of “WINOTAKE naturaContinue Reading

visite site
Girolamo-Jerry-Di-Gregorio

Girolamo „Jerry” Di Gregorio (WŁOCHY)

Nazywam się GIROLAMO “JERRY” DI GREGORIO. Pracuję w branży gastronomicznej od ponad 20 i specjalizuję się w winnach, zwłaszcza włoskich. Ukończyłem kurs WSET 2 poziom AIS i jestem miłośnikiem wina od kiedy pamiętam. Aktualne prowadzę szkolenia i tworzę karty win dla restauracji. Jestem jedynym włochem w SSP Stowarzyszenie Sommelierów Polskich.

visite site
Julian-Karewicz

Julian Karewicz

Przez wiele lat pełnił funkcję szefa baru na Solcu 44, oraz head grill mastera w firmie Weber Grills. Autor bloga “barkuchnia” w magazynie kulinarnym Kukbuk oraz współautor książki “Przepisy i Opowieści”, wyróżnionej przez Gourmand Cokbook Awards jako jednej z najlepszych książek kulinarnych 2016 roku. Dziś animator kulinarny w studio Comfort Food w hali Koszyki, sędziaContinue Reading

visite site
Marcin-Lepa

Marcin Lepa

Rocznik 1979, dziennikarz Polsat Sport,urodzony i wychowany na pochmurnych i często chłodnych, zacienionych terenach centralnego Mazowsza, ale sercem od zawsze podróżujący ku południowym stokom słonecznej Italii. Choć moją największą pasją jest sport i tym param się na co dzień, to w duszy wyczuwalny jest mocny akcent zainteresowania historią, kulturoznawstwem, językoznawstwem czy modą. Może dlatego zContinue Reading

visite site
MartynaPadros

Martyna Padros

Z wykształcenia ekonomistka. Wcześniej związana z sektorem finansowym w londyńskim City.Stawiając na pasję i zdobywając kwalifikacje WSET Level 3 with Merit zajmuje się winem na co dzień. Aktywna członkini Stowarzyszenia Kobiety i Wino oraz propagatorka wiedzy o winie. Na jejdoświadczenie składają się liczne degustacje winiarskie i warsztaty, wyjazdy do winnic orazuczestnictwo w branżowych targach wContinue Reading

visite site
Olimpia

Elżbieta Olimpia Jeznach

Prywanie pasjonatka wina, zawodowo prezes Fundacji Międzynarodowy Inkubator Kobiet Biznesu, od 7 lat redaktor naczelna czasopisma Businesswoman & life. Aktywnie zaangażowana w promocję przedsiębiorczości wśród kobiet poprzez organizowanie największych w Polsce Kongresów dla Kobiet Biznesu – Polish Businesswomen Congress, współtworzenie czasopisma Businesswoman & life oraz kalendarzy charytatywnych na rzecz Fundacji Rozwoju Kardiochirurgii im. Profesora ZbigniewaContinue Reading

visite site
AnnaZawadzka

Anna Zawadzka

Anna Zawadzka, Warszawianka, od ponad 10 lat pracuję w branży związanej z architekturą, zawodowo zajmuje się marketingiem, ukończyłam studia Zarządzanie i Marketing na Akademii Leona Koźmińskiego. Pasja do wina zrodziła się w pracy, podczas dokonywania wyborów najlepszych win dla ważnych klientów, co poprzedzały profesjonalne rozmowy z somelierami, degustacje i tak zaczęłą się pasja, która jestContinue Reading

visite site
RafałChobot

Rafał Chobot

Fotograf, artysta. Absolwent Sztuki Nowych Mediów Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie. Jego prace znalazły się na licznych wystawach jak np. „Artystyczna Podróż –Ergo Hestia” Muzeum Sztuki Współczesnej w Warszawie oraz „Ludzie – Śmieci” zrealizowanej wspólnie z pracownią Fotografii Narracyjnej, prof. Marii Pyrlik. Zawodowe jak i prywatnie entuzjasta działań z pogranicza fotografii, grafiki oraz sztuki operatorskiej.

visite site
KrzysztofSłupeckiiAgnieszkaRembowicz-Słupecka

Krzysztof Słupecki i Agnieszka Rembowicz-Słupecka

Krzysztof Słupecki Nissan Sales CEE sp. z o.o. Agnieszka Rembowicz-Słupecka Nexeo Solutions sp. z o.o. Oboje uwielbiamy podróżować po świecie do miejsc, gdzie pasjonaci wytwarzają wino. Regiony Włoch, Hiszpanii oraz Stanów Zjednoczonych. W planach Francja oraz bardziej egzotyczne miejsca jak Gruzja i Nowa Zelandia.

visite site
ElżbietaPawełek

Elżbieta Pawełek (POLSKA)

Dziennikarka, fotografka i podróżniczka. Pracowała m.in. dla magazynów Pani, Marie Claire, Sukces, obecnie związana z Vivą! Wyróżniona główną nagrodę dziennikarską za reportaż o Hollywood przez The US Travel Association. Dzięki podróżom, które stały się jej pasją, odkrywa wspaniałych ludzi, niezwykłe zakątki, kuchnie i bodegi, w których ma okazję spróbować przednich win. Brała udział w świętachContinue Reading

visite site
RomanKołtoń

Roman Kołtoń (POLSKA)

Odkrywając “calcio”, czyli futbol we Włoszech, odkrywałem wino w tym kraju. Smakowałem je od Turynu, Mediolanu, Udine, przez Florencję, Rzym, aż po Neapol. Ba, ostatnio nawet gościłem – zbierając materiały do książki o Zbigniewie Bońku – w Bari i Lecce, czyli na samym krańcu “włoskiego buta”. Za każdym razem jadę z ogromną przyjemnością do Italii,Continue Reading

visite site
KarolinaJabłońska

Karolina Jabłońska

Zaczęło się dawno, gdy nie było jeszcze winebarów w Warszawie…od pracy w Vinoteca La Bodega, pierwszym z prawdziwego znaczenia miejscu, gdzie można było wypić i nabyć wino w stolicy. Doceniam podejście szefowej, która młody personel edukowała każdego dnia,robiła wykłady, kazała próbować wino jak organizowaliśmy degustacje,a następnie sprawdzała wiedzę,smak,etc… To tu narodziła się moja pasja doContinue Reading

visite site
DawidKawaller

Dawid Kawaller (POLSKA)

Barman z wieloletnim doświadczeniem, ambasador marki SMEG, a przede wszystkim gospodarz kierujący się dewizą gościnności. Na codzień zajmuje się prowadzeniem restauracyjnych barów koktajlowych, z ukierunkowaniem na pierwszorzędne naturalne produkty, a w tym m.in. wyselekcjonowane wina spokojne, musujące oraz wzmacniane. Miłośnik literatury i kubańskich cygar. Propagator uczciwej oraz odpowiedzialnej kultury alkoholowej.

visite site
JoannaDlouhy

Joanna Dlouhy

Regionalny Dyrektor Sprzedaży. Manager z wieloletnim doświadczeniem w sprzedaży i zarządzaniu zespołami sprzedażowymi (sektor ubezpieczeń grupowych na życie, zdrowotnych i osobowych). Od 1998 roku zawodowo zwiazana z rynkiem ubezpieczeniowym ( TU Allianz Polska SA, Axa Polska SA) oraz bankowością biznesową (Idea Bank SA, Alior Bank SA). W zespole CEU Sp. z o.o. spełnia swoje marzenieContinue Reading

visite site
KatarzynaModzelewska

Katarzyna Modzelewska

Dyrektor ds. Sprzedazy Multiagencyjnej. Absolwentka Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, kierunek ekonomia. Bezpośredni kontakt z klientami, a tym samym z aktywną sprzedażą ma styczność od ponad 20 lat. Z rynkiem ubezpieczeń indywidualnych (Metlife Amplico, AXA) od ponad 11 lat. Zdobyła praktyczne doświadczenie w obsłudze i pozyskiwaniu klientów w sektorach B2C oraz B2B. Była odpowiedzialna zaContinue Reading

visite site
PiotrKrynicki

Piotr Krynicki

Prywatnie jeździec i instruktor narciarstwa oraz entuzjasta wina, zwłaszcza z węgierskiego Egeru. Absolwent Kognitywistyki na Uniwersytecie Warszawskim, naukowo zainteresowany problematyką sztucznej inteligencji. Były Przewodniczący warszawskiego oddziału Forum Młodych Dyplomatów, w ramach którego prowadził projekty promujące kulturę enogastronomiczną. Zawodowo związany z sektorem Public Relations.

visite site
MirekAncypo

Mirek Ancypo

Gourmand, degustator, recenzent i podróżnik kulinarny. Inporter, konsultant, sprzedawca i kolekcjoner win. Założyciel klubów wina w Polsce, Rosji i Szwecji. Odwiedził setki winnic na całym świecie. Posiada dyplom WSET Advanced z podwojmym wyroznieniem.

visite site
Roberto-Privitera

Roberto Privitera

Radca prawny, kierownik Centrum Prawa Włoskiego i Europejskiego Uniwersytetu Warszawskiego. Potomek sycylijskiej rodziny związanej od pokoleń z branżą winiarską. Propagator kultury enogastronomicznej oraz birofilii. Współorganizator i członek zarządu warszawskiego oddziału Włoskiej Akademii Kuchni (Accademia Italiana della Cucina).

visite site

Aby przeglądać tę witrynę musisz mieć ukończone 18 lat.

To browse this website you must be at least 18 years old.

Wychodzę - Exit


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.

This site uses cookies to deliver services in accordance with the Privacy Policy. You can specify the conditions for storage or access cookies on your browser or the configuration of the service.